December 3, 2023

Wanneer u de keuze maakt om een dedicated server voor uw website te gebruiken, maakt u echt gebruik van de grootvader van alle diensten. Met deze server krijgt u uw eigen ruimte, uw eigen opslagruimte en al uw eigen bronnen om te gebruiken zoals u dat wilt. Met al die functies en voorzieningen komen enkele andere services, zoals beheerde servers. Maar wat is een beheerde dedicated server? En hoe weet je wanneer je er een nodig hebt?

Een beheerde dedicated server is er een die actief wordt gecontroleerd en onderhouden door uw webhost. Wanneer die webhost u de dedicated server levert, bieden ze ook een beheerde optie waarmee ze in wezen voor uw server kunnen zorgen. Met een beheerde server zal de webhost alle updates uitvoeren, patches installeren, ervoor zorgen dat beveiligingsmaatregelen worden geïnstalleerd en ingevoerd, het netwerk bewaken en ervoor zorgen dat het altijd online is, en zelfs hardwarecomponenten vervangen als er iets kapot gaat. Dit alles kost tijd en knowhow; en het zijn deze twee dingen die waarschijnlijk zullen bepalen of u al dan niet een beheerde dedicated server nodig heeft.

Veel ondernemers vinden dat de website van hun bedrijf de capaciteit nodig heeft die een dedicated server kan bieden, maar dat ze geen tijd hebben om er een te onderhouden. In dit geval wordt meestal een team van IT-professionals of een on-site consultant ingehuurd met als enig doel het beheer en onderhoud van de site. Dit kan echter een erg dure optie zijn, vooral als je bedenkt hoe betaalbaar het kan zijn.

Natuurlijk is er altijd het feit dat niet iedereen weet hoe hij een server moet beheren en onderhouden; en dit is nog een reden waarom veel mensen voor beheerde servers kiezen. Webhosts werken elke dag de hele dag met servers, helpen ze bij het oplossen van problemen en onderhouden ze om ervoor te zorgen dat ze altijd goed werken en dat de websites erop te allen tijde actief zijn. Voor degenen die een dedicated server willen, maar niet weten wat ze ermee moeten doen als ze die eenmaal hebben, kunnen beheerde servers ook een goede optie zijn.

Het is belangrijk om te weten dat beheerde services doorgaans alleen beschikbaar zijn wanneer u uw dedicated server huurt of leaset. Velen geven er de voorkeur aan hun server rechtstreeks te kopen in plaats van deze te huren en in dit geval zijn standaard beheerde services mogelijk niet beschikbaar. In plaats daarvan moet u mogelijk een andere optie kiezen, zoals colocatie. Met deze service kunt u uw server op een andere locatie opslaan waar professionals deze desgewenst voor u kunnen onderhouden en beheren.

Kiezen tussen beheerd en onbeheerd is er een waar u goed over na moet denken en alle voor- en nadelen moet afwegen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Als u het niet zeker weet, neem dan contact op met uw webhost en vraag of zij denken dat managed hosting iets voor u is. Zorg er ook voor dat u op elk moment van gedachten kunt veranderen, mocht u merken dat u het alleen aankunt; of dat je onderweg wat hulp nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *