December 3, 2023

Een van de grootste gevaren bij het schoonmaken van uw eigen boot is dat er zand aan uw schoonmaakborstel of spons blijft plakken en dat er krassen op de glasvezeloppervlakken van uw boot komen. Bootservice is niet zo eenvoudig als het schoonmaken van een auto of camper. Boten hebben speciale apparatuur en reinigingsvloeistoffen nodig om schoon te maken zonder de delicate glasvezeloppervlakken van het schip te beschadigen.

Dit is het voordeel van het inhuren van een professioneel schoonmaken boot bedrijf om uw oude boot weer glans te geven. Als u echter door financiële beperkingen geen professional kunt inschakelen om uw schip schoon te maken, kunt u soms uw eigen boot schoonmaken. Toch is het belangrijk om uw boot af en toe grondig te laten reinigen door een professional.

Een ander voordeel van het inhuren van een professionele service is dat u het zelf niet hoeft te zweten. Boot schoonmaken kan vermoeiend zijn. Stel je voor dat je urenlang in de brandende zon de bodem en de romp van de boot schrobt. Ook het verwijderen van oxidatievlekken op de romp is een zware klus. Nadat al het zand is verwijderd moet de boot nog in de was gezet en gepoetst worden.

Professionele bootvaletbedrijven gebruiken reinigingsproducten van maritieme kwaliteit. Ze gebruiken ook krachtige schoonmaakmiddelen zoals elektrische buffers om het oppervlak van de boot in de was te zetten en te polijsten, en hogedrukreinigers om de hele boot in minder dan een uur schoon te maken. Minder als het vaartuig klein is. Elektrisch gereedschap kan de reinigingstijd tot wel 75% verkorten. Daarnaast kost het met geavanceerde apparatuur minder energie om de boot schoon te maken.

Professionals die zijn opgeleid in het schoonmaken van boten kunnen het werk efficiënter doen dan degenen die niet zijn opgeleid in het schoonmaken van boten. Professionele schoonmaakbedrijven volgen bepaalde technieken die uw boot schoner en glanzender kunnen maken. Heb je je ooit afgevraagd waarom er nog steeds watervlekken op het glasvezeloppervlak ontstaan als je de vlek met was probeert te verwijderen?

Bootbemiddelaars gebruiken specifieke reinigingsmethoden en reinigingsoplossingen waarmee u het werk in de helft van de tijd efficiënter kunt doen. Specialisten gebruiken speciale verbindingen op het oppervlak om glasvezel geschikter te maken voor waxen en polijsten. Deze verbinding creëert het beste oppervlak voor was om zijn werk te doen en verwijdert alle sporen van watervlekken.

De producten die door echte botenreinigers worden gebruikt, zijn van maritieme en industriële sterkte. Om huidirritatie te voorkomen, is beschermende uitrusting vereist om deze reinigingsproducten veilig te gebruiken. Producten die worden gebruikt door professionele botenpoetsers moeten niet giftig en veilig zijn voor het milieu. Het gebruik van huishoudelijke producten kan uitwassen en het milieu schaden.

Waterverbruik voor het reinigen van de scheepsromp

Bij het schoonmaken van een boot met bemanning in een droogdok moet rekening worden gehouden met waterverbruik en schoonmaaktijd. Dit komt omdat het de variabele kosten van elke gereinigde eenheid beïnvloedt. Het is ook belangrijk om het aantal boten van verschillende groottes te middelen en te verwachten dat elke maat wordt gewassen met een geschatte wastijd. De verwachte hoeveelheid water die wordt gebruikt, heeft ook invloed op de omgevingsfiltratie van het waswater.

De meeste hogedruk-warmwaterunits stellen ongeveer 4,6 gallon per minuut in bij 5 Gpm. Een goed opgeleide bootwasploeg kan een romp van 30 voet reinigen door een kwart sectie per keer te doen gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten per kwartaal. Het is best erg als het vies is. Maar je zult niet de hele tijd spuiten. De begeleider spoelt en veegt goed af en spoelt opnieuw. Met een in-line doseersysteem zult u merken dat de slang 80-100 voet lang is en 1:00 nodig heeft om de zeep af te geven en 1:00 om te spoelen. Als je dit twee keer per kwartaal doet, moet je 8 minuten bij het totaal optellen. Terwijl het de zeep aanvoert, daalt de druk en is er een klein verschil in de hoeveelheid water die wordt gebruikt, maar zelfs als de pomp niet hard werkt, fluctueert de hoeveelheid water slechts een klein beetje, dus niet veel, maar toch 8 meer uren op 4,6 GPM.

Het kan wenselijk zijn om een ander apparaat te gebruiken om zeep aan te brengen, waardoor acht minuten zeeptoevoertijd wordt bespaard, waardoor de zeep meer tijd krijgt om op de scheepsromp te blijven staan en de hoeveelheid tijd die het reguliere spoelwater nodig heeft om de leidingen schoon te maken, wordt verkort. Pomp in een hogedrukspuitmondstuk. Men kan gaan met een airless sproeisysteem, een Hudson industriële spray of een andere koudwater hogedrukreiniger met een 5HP die 1.8GPM levert. Honda heeft daar een leuke kleine gadget voor. Voor spuitunits van 4,6-5 GPM wordt echter aanbevolen om industriële skid-units te gebruiken. Hiervoor raden wij de Hydrotek heetwater hogedrukreiniger aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *