December 3, 2023

 

Het geven van een geschenk kan veel positieve emoties oproepen bij de gever en zelfs meer vreugde ervaren dan de ontvanger. Het blijkt dat het geven van geschenken een belangrijke interactie is die de band tussen familie en vrienden versterkt. Aan anderen geven versterkt je gevoelens voor deze mensen en zorgt er ook voor dat je je liefdevoller en zorgzamer voelt.

Het nastreven van het ideale geschenk kan een ontmoedigende ervaring zijn do it yourself. Ooit moest je letterlijk van winkel naar winkel reizen om het perfecte cadeau te vinden. Afgezien van de tijd en moeite die nodig is om te reizen, is het nooit gemakkelijk om de mogelijkheden in gedachten te vergelijken en te contrasteren. Omdat het afhankelijk is van het geheugen voor de volledige details van elk mogelijk geschenk. Nu, met de komst en voordelen van online winkelen, is dit moeilijke onderdeel van het geven van geschenken niet langer nodig. U hoeft zich niet fysiek te verplaatsen, u hoeft alleen maar achter uw computer of een ander apparaat voor internetten te gaan zitten om het perfecte cadeau te vinden. Helaas zijn de keuzes eindeloos en niet altijd zo georganiseerd als men zou willen. Maar als je eenmaal je keuzes hebt beperkt, kun je ze allemaal opnieuw bezoeken, afbeeldingen van potentiële geschenken vergelijken en uiteindelijk je keuze maken.

Geven komt van binnenuit en het proces van het daadwerkelijk kiezen van een geschenk moet hartverwarmend zijn, ongeacht wie de ontvanger is. Het kennen van de voorkeuren en antipathieën, wensen en behoeften, omstandigheden en levensgebeurtenissen van de persoon verdiept de emoties achter het geschenkselectieproces. Het geven van geschenken mag echter geen moeizaam proces zijn voor de gever. Een competitieve sfeer en een verlangen om indruk te maken overschaduwden de zachte en zorgzame daad van het geven van geschenken. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een cadeau voor uw zwager die een golffanaat is, begint uw normale zoektocht in de golfwereld op internet. Maar als je bedenkt dat je zwager onlangs een promotie heeft gekregen en dat al zijn collega’s klassieke merkvulpennen bij zich hebben, verpakt in mooie leren etuis, zal dat je denkproces bij het kiezen van een cadeau zeker tot op zekere hoogte beïnvloeden. Tussen golfuitrusting en vulpennen en accessoires begint zich een onmiddellijke “astronomische prijs” hoofdpijn te vormen.

Een veelgemaakte fout die veel mensen maken, is dat ze een prijskaartje plakken op het cadeau dat ze kopen voordat ze het daadwerkelijk kopen. In de naam van budgettering, wat eigenlijk een goed idee is, maar helaas leven we in een tijdperk van “concurrerende” geschenken geven en sommige mensen voelen de behoefte om anderen te overtroeven in de luxe van gekochte geschenken. Het is absurd dat veel mensen geld uitgeven dat ze niet kunnen uitgeven aan cadeaus om indruk te maken. De warme ervaring van het geven van geschenken werd niet ervaren en in plaats daarvan vervangen door een agressieve, competitieve benadering. Zolang er een bedrag op uw creditcard staat na ontvangst van het geschenk, zult u zich zeker niet op uw gemak voelen.

Weinig mensen over de hele wereld zijn ongedeerd gebleven door deze recente veranderingen in de economische omstandigheden. Schulden aangaan of de indruk wekken van extravagantie om met anderen te concurreren, is niet alleen belachelijk, maar maakt het geven van geschenken zelfs van begin tot eind een onaangename ervaring. Terugkerend naar het voorbeeld van de zwager, laten we aannemen dat het kopen van nieuwe golfclubs, een dure vulpen en een leren etui volledig buiten zijn budget ligt. Een goedkoper en persoonlijker cadeau maakt het keuzeproces zeker een stuk persoonlijker en leuker. Er is geen regel die zegt dat je moet inspelen op de toegeeflijke smaak of meer welvarende middelen van iemand anders. De kunst van het geven van geschenken moet gepaard gaan met een verlangen om de ontvanger te plezieren met het geschenk, om de keuze van het geschenk plezierig te maken, om de kosten binnen iemands budget en middelen te houden, en om een geschenk te kiezen om te bewonderen en te gebruiken.

Een uniek cadeau voor thuis of persoonlijk is altijd een warm en oprecht cadeau. Veel handgemaakte geschenken kunnen tegen redelijke prijzen via internet worden gekocht. Ze variëren van met de hand gebreide tafelkleden tot op maat gemaakte sieraden, zijden bloemstukken en veel interieurartikelen. Al deze items zijn echt gebruikte items, geen “vitrines” zoals vulpennen die niet echt in een mooie leren etui zijn gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *