December 3, 2023

 

Ervaren handelaren herkennen de effecten van wereldwijde veranderingen op valutamarkten (Forex/FX), aandelenmarkten en termijnmarkten. Factoren zoals rentebeslissingen, inflatie, detailhandelsverkopen, werkloosheid, industriële producties, enquêtes over het consumentenvertrouwen, enquêtes over het ondernemersgevoel, handelsbalans en productie-enquêtes zijn van invloed op de valutabeweging. Terwijl handelaren deze informatie handmatig zouden kunnen controleren met behulp van traditionele nieuwsbronnen, is profiteren van geautomatiseerde of algoritmische handel met behulp van nieuwsfeeds met lage latentie een vaak voorspelbaardere en effectievere handelsmethode die de winstgevendheid kan verhogen en tegelijkertijd het risico kan verminderen.

Hoe sneller een handelaar economisch Nieuws Vandaag kan ontvangen, de gegevens kan analyseren, beslissingen kan nemen, risicobeheermodellen kan toepassen en transacties kan uitvoeren, hoe winstgevender hij kan worden. Geautomatiseerde handelaren zijn over het algemeen succesvoller dan handmatige handelaren omdat de automatisering een beproefde, op regels gebaseerde handelsstrategie zal gebruiken die gebruik maakt van technieken voor geldbeheer en risicobeheer. De strategie verwerkt trends, analyseert gegevens en voert transacties sneller uit dan een mens zonder emotie. Om te profiteren van de nieuwsfeeds met lage latentie is het essentieel om de juiste aanbieder van nieuwsfeeds met lage latentie te hebben, een goede handelsstrategie en de juiste netwerkinfrastructuur te hebben om de snelst mogelijke latentie naar de nieuwsbron te garanderen om de concurrentie te verslaan bij het invoeren en uitvoeren van orders.

Hoe werken nieuwsfeeds met lage latentie?

Nieuwsfeeds met lage latentie leveren belangrijke economische gegevens aan geavanceerde marktdeelnemers voor wie snelheid een topprioriteit is. Terwijl de rest van de wereld economisch nieuws ontvangt via geaggregeerde nieuwsfeeds, bureaudiensten of massamedia zoals nieuwswebsites, radio- of televisienieuwshandelaren met lage latentie rekenen op razendsnelle levering van belangrijke economische berichten. Deze omvatten banencijfers, inflatiegegevens en productie-indexen, rechtstreeks van het Bureau of Labor Statistics, Commerce Department en de Treasury Press Room in een machineleesbare feed die is geoptimaliseerd voor algoritmische handelaren.

Een methode om de vrijgave van nieuws te beheersen, is een embargo. Nadat het embargo voor nieuwsgebeurtenissen is opgeheven, voeren verslaggevers de vrijgavegegevens in elektronisch formaat in dat onmiddellijk wordt verspreid in een eigen binair formaat. De gegevens worden via privénetwerken verzonden naar verschillende distributiepunten in de buurt van verschillende grote steden over de hele wereld. Om de nieuwsgegevens zo snel mogelijk te ontvangen, is het essentieel dat een handelaar een geldige nieuwsaanbieder met lage latentie gebruikt die zwaar heeft geïnvesteerd in technologische infrastructuur. Gegevens onder embargo worden door een bron verzocht om niet vóór een bepaalde datum en tijd te worden gepubliceerd of tenzij aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De media worden vooraf op de hoogte gesteld om zich voor te bereiden op de release.

Persbureaus hebben ook verslaggevers in afgesloten perskamers van de regering gedurende een bepaalde lock-upperiode. Lock-up gegevensperioden regelen simpelweg de vrijgave van alle nieuwsgegevens, zodat elk nieuwskanaal deze gelijktijdig vrijgeeft. Dit kan op twee manieren: “Finger push” en “Switch Release” worden gebruikt om de release te regelen.

Nieuwsfeeds bevatten economisch en zakelijk nieuws dat de handelsactiviteit wereldwijd beïnvloedt. Economische indicatoren worden gebruikt om handelsbeslissingen te vergemakkelijken. Het nieuws wordt ingevoerd in een algoritme dat het nieuws ontleedt, consolideert, analyseert en handelsaanbevelingen doet. De algoritmen kunnen het nieuws filteren, indicatoren produceren en handelaren helpen om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen om substantiële verliezen te voorkomen.

Geautomatiseerde softwarehandelsprogramma’s maken snellere handelsbeslissingen mogelijk. Beslissingen die in microseconden worden genomen, kunnen gelijk staan aan een aanzienlijk voordeel in de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *