December 3, 2023

Voordat we beginnen wil ik graag een paar opmerkingen maken over in de handel verkrijgbare planningsprogramma’s, waaronder Microsoft Project.

De programma’s die op de methode zijn gebaseerd, zijn ingewikkeld in het gebruik. Toen we probeerden over te schakelen naar een van deze programma’s, merkten we dat we veel meer tijd besteedden aan het bijwerken van het schema dan aan het werken aan het schema. Het updateproces leverde vaak onverwachte resultaten op. En het printen van de planning kostte veel tijd en het was moeilijk om het totaalbeeld van de prints te zien. De titel van deze artikelen bevat het woord “Eenvoudig” en de methode die ik voorstel is veel gemakkelijker te maken en te controleren.

Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan de low-tech benadering, waarbij elk werkitem op een van die kleine gele plaknotities wordt geschreven en vervolgens de notities worden gerangschikt in de volgorde waarin het werk wordt uitgevoerd. Als je dit op een groot vel papier doet kun je de gele sticky notes dan met lijnen verbinden en je hebt je stroomschema. Het voordeel van de plaknotities is dat u het hele project kunt zien terwijl het zich ontwikkelt en de plaknotities kunt verplaatsen om correcties en revisies aan te brengen.

Voor het doel van deze oefening gaan we ervan uit dat u de ene bewerking voltooit voordat u aan de volgende begint. Ik raad zelfs ten zeerste aan om deze transacties te overlappen, omdat het hen zal helpen om als een team te werken als ze elkaar kennen. We zullen de overlap aanpassen naarmate we verder komen met het schema.

De bouw van het huis gaat natuurlijk niet van begin tot eind in één richting. Wanneer u klaar bent met het dak interieurbouw en exterieur Makelaar bouw gaan gescheiden wegen. Elk heeft zijn eigen weg naar voltooiing. In ons geval duurde het interieur veel langer dan het exterieur

Zodra u het volledige schema hebt voltooid en u er zeker van bent dat het een praktisch schema vertegenwoordigt, gaat u terug en voegt u aan elk vak (of plakbriefje) het aantal dagen toe dat elk werkitem moet duren en tussen haakjes of met een andere kleur het aantal niet-overlappende dagen.

Tel vervolgens de niet-overlappende dagen op om elk item in het stroomschema te voltooien, zodat u voor elk werkitem een beginwerkdag hebt. In de bovenstaande grafiek wordt de beginwerkdag vet weergegeven net buiten de linkerbovenhoek.

Je zou nu een praktische routekaart moeten hebben om het huis te bouwen, maar je bent pas halverwege. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat alle materialen er zijn wanneer je ze nodig hebt. Ga terug naar uw lijst met werkitems en vermeld voor elk werkitem alle materialen die moeten worden besteld en waarvoor een doorlooptijd nodig is. Sommige items zullen voor de hand liggen, zoals deuren, ramen en kasten. Sommige zijn niet zo voor de hand liggend. Ga er niet vanuit dat artikelen die door onderaannemers worden uitgevoerd, door hen worden besteld. Als u een badkuip gebruikt die drie weken levertijd nodig heeft, vermeld deze dan in de lijst.

Ik raad u aan om bestellingen voor alle kritieke items te plaatsen op het moment dat u het project start. Ervan uitgaande dat u alle materialen op de eerste dag van uw planning bestelt, zijn er dan items die niet op tijd aankomen om te worden geïnstalleerd? Toen we begonnen met het gebruik van geprefabriceerde wandpanelen en dakspanten, ontdekten we dat het langer duurde om de tekening af te krijgen, goedgekeurd door de gemeente (velen wilden ontwerptekeningen op de spanten zien), in productie te krijgen en te leveren dan het bouwen van de fundering. De wandpanelen en spanten moesten we meer dan tien dagen voor aanvang van de woning bestellen of we moesten wachten op de materialen. U kunt vakjes toevoegen aan uw notitieschema (blauwe vakjes op de kaart) als dit u helpt bij het identificeren van de stroom en eventuele problemen met de doorlooptijd. Ik voeg altijd een vak toe om de volgorde van kritieke items te bevestigen. Om de start te bepalen, rekent u terug vanaf de dag dat u een item op de werf moet plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *