September 25, 2023

Apotheken hebben over het algemeen twee soorten professionals in dienst: apothekers en apothekerstechnici. Hoewel beide een integraal onderdeel zijn van de prestaties van een apotheek, vertegenwoordigen ze twee heel verschillende benaderingen van een loopbaan in de farmacie. Bij het bepalen welk carrièrepad het beste bij je past, spelen veel factoren een rol. In dit artikel zetten we deze twee carrières in de farmacie op een rij, zodat jij de juiste keuze kunt maken!

Apotheker – Wat is het?

Apothekers zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van voorgeschreven medicijnen Dormicum 7,5 mg kopen zonder bitcoins aan patiënten. Doorgaans zal een apotheker recepten invullen, interacties van de recepten van een patiënt controleren, patiënten instrueren over het juiste gebruik van een medicijn en toezicht houden op apothekersassistenten, stagiaires en diverse andere carrières in de farmacie. Veel apothekers hebben of beheren een eigen apotheek en zijn meer zakelijk ingesteld. Sommige apothekers werken voor farmaceutische fabrikanten en zijn betrokken bij het maken van nieuwe medicijnen. Het mediane jaarloon van apothekers is erg goed en kwam in mei 2010 uit op $ 111.570, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Hoe word ik apotheker?

Het pad om apotheker te worden is uniek – terwijl de meeste afgestudeerde programma’s een bachelordiploma of vier jaar niet-gegradueerde ervaring vereisen, vereist een Doctor of Pharmacy-programma slechts twee, zolang aan de juiste vereisten wordt voldaan, zoals cursussen in scheikunde, anatomie en biologie (hoewel voor sommige programma’s een bachelordiploma vereist is). Een toelatingsexamen, bekend als de Pharmacy College Admissions Test (PCAT), is ook vereist. De meeste programma’s zullen ongeveer vier jaar in beslag nemen, en afgestudeerden die een meer geavanceerde apothekersfunctie willen, zullen een residentieprogramma van één tot twee jaar voltooien. Veel apothekers die later hun eigen apotheek bezitten, zullen ook een masterdiploma in bedrijfskunde (MBA) behalen. Afgestudeerden moeten ook slagen voor twee examens waarin apotheekvaardigheden en farmacierecht worden beschreven om een staatslicentie te verkrijgen. Hoewel dit proces misschien lang lijkt, loont het met een van de meest lonende carrières in de farmacie.

Apothekersassistent – Wat is het?

Apothekers (of farmaceutische) technici helpen apothekers bij het verstrekken van voorgeschreven medicijnen aan patiënten. Zij zullen meestal degenen zijn die recepten afmeten, medicijnen bereiden zoals zalven, geneesmiddelen verpakken en etiketteren, en routinetaken uitvoeren zoals telefoons beantwoorden en formulieren invullen. De apothekersassistent werkt onder toezicht van de apotheker – als de klant vragen heeft over medicijnen of gezondheid, zal de apothekersassistent ervoor zorgen dat de klant met de apotheker spreekt, aangezien hij / zij de meer opgeleide van de twee carrières in de farmacie is . Technici moeten uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice, organisatorische vaardigheden en detailgerichtheid hebben. Het gemiddelde jaarloon van een apothekersassistent was in mei 2010 $ 28.400, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Hoe word ik apothekersassistent?

Apotheektechnicus worden biedt het eenvoudigere proces van de twee carrières in de farmacie. Elke technicus moet een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben en slagen voor een examen of een formeel trainingsprogramma voltooien, afhankelijk van de staat. Veel apothekerstechnici leren hun vaardigheden ter plekke, maar sommigen gaan naar scholen voor beroepsonderwijs of community colleges om programma’s in apotheektechnologie te voltooien. Deze programma’s beschrijven rekenkunde, apotheekwetgeving en -ethiek en het bijhouden van gegevens. Dit pad zorgt voor het snelste werk direct na de middelbare school voor afgestudeerden die nadenken over een van de carrières in de farmacie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *