December 3, 2023

Veel vrouwen zien er gezond uit tijdens de zwangerschap van mamaverzorging. Misschien komt het omdat ze zich meer bewust zijn van het belang van goed eten. Misschien komt het doordat ze goed rusten en door de hormonale activiteit in hun lichaam.

huidveranderingen en problemen

Huidveranderingen zijn een onvermijdelijk onderdeel van de zwangerschap. Het donker worden van de huid is zichtbaar in een rechte lijn langs de tepels en het midden van de buik. Soms wordt het gezicht ook donkerder. Dit wordt ‘melasma’ of ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. De huid kan enigszins gevlekt lijken. Er is geen remedie voor iets anders dan make-up om het te verdoezelen. Het vervaagt en verdwijnt echter snel nadat de baby is geboren.

Soms ontstaan striae op de borst, buik, dijen en billen. Hoewel het wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen, heeft het de neiging meer te verschijnen wanneer de huid onder grote stress staat, vooral als de vrouw overgewicht heeft of te snel te veel aankomt. Er is geen magische truc om striae te voorkomen. Blijf binnen de normale gewichtslimieten en draag een lichtgewicht zwangerschapsondersteunende riem en beha.

huidsverzorging

Na het douchen moet je jezelf verwennen met bodycrème, vochtinbrengende crème en huidvoeding. Ze zullen je helpen je verfrist te voelen en lijken de strakheid van een losse huid weg te nemen. De bereidingen die je gebruikt hoeven niet duur te zijn. Gebruik alleen milde zeep (zoals babyzeep) of zeepvrije producten die zijn ontworpen om het natuurlijke vocht van de huid te behouden. Oliën die rijk zijn aan vitamine E helpen bij de elasticiteit van de huid. Een douche nemen vlak voor het slapengaan kan je helpen ontspannen en het slapen gemakkelijker maken.

je gezicht en handen

U zult merken dat alleen het onderhouden van uw dagelijkse huidverzorging voldoende is. Je huidskleur kan enigszins veranderen, dus het kan zijn dat je de kleuren die je draagt opnieuw moet evalueren. Als je baby geboren is, wil je dat je handen in de best mogelijke conditie zijn om je baby te hanteren. Dit betekent vrij korte mail hebben, wat belangrijk is. Lange vingernagels kunnen infecties veroorzaken en krassen op de tere huid van uw baby veroorzaken. Droog je handen goed af en gebruik handcrème.

zwangerschapskleren

Zwangerschapskleding die mooi, comfortabel en niet te duur is, is tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar. Kies lichte, vloeiende kleding. Kies kleding die lekker zit en ‘easy-care’ is. Draag een zwangerschapsbeha rond de 5 maanden, tenzij je borsten snel groeien in het eerste trimester. In dit geval moet het eerder worden gedragen. Deze beha’s zijn comfortabel en helpen je borsten na het spenen weer hun normale grootte terug te krijgen. Let er bij het kopen van een bh op dat je de haak gemakkelijk met één hand kunt openen en je baby met de andere hand kunt vasthouden. Beha’s met beugels worden niet aanbevolen.

schoenen

Schoenen moeten comfortabel en veilig zijn, bij voorkeur met lage hakken. Zwangerschap is een tijd waarin uw ruggengraat onder druk staat en uw positie kan veranderen onder het gewicht van uw opgroeiende baby, dus er is geen extra belasting nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *